На Сумщині відбудовують сільську школу після російської окупації

До повномасштабного вторгнення школу у селі Солдатське на Сумщині відвідували діти з 3 населених пунктів - це Ницаха, Солдатське і Крамчанка. Росія прицільно знищила будівлю школи. але цьогоріч заклад планують відремонтувати та відкрити до нового навчального року, повідомляє Суспільне.

Зараз діти на дистанційному навчанні. Це 41 дитина.

«Ремонт школи роблять коштом благодійників та місцевого бюджету. Завдяки благодійним фондам, які з нами співпрацювали, а це найперший фонд “Open Door Ukraine”, який профінансував ремонт даної покрівлі. Загальна вартість склала близько 2 мільйонів гривень. Ці роботи були виконані вчасно і дах був повністю відновлений. За допомогою інших благодійних фондів нам допомогли вставити вікна. Також майже 2 мільйони було потрачено на встановлення цих вікон», — розповів начальник відділу капітального будівництва Тростянецької міськради Віктор Никоненко. 

Завершити будівельні роботи планують до 1 вересня, але по цій школі не вистачає ще 1 позиції-укриття. В цьому напрямку місцева влада сподівається знайти фонд, який зможе профінансувати вартість цього укриття.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.