На Полтавщині п'ять громад отримали гранти на укриття

У межах швейцарсько-українського проєкту DECIDE, за грантові кошти у школах п'яти громад Полтавщини мають облаштувати укриття та створити на їхній базі освітні хаби.

Про це повідомили в Полтавській обласній військовій адміністрації.

У відборі брали участь територіальні громади Чернігівської, Одеської, та Полтавської областей, які відповідають критеріям безпеки: 

  • Грант до 3,8 млн грн отримають Решетилівська міська рада та Терешківська територіальна громада. 
  • Грант до 2,2 млн грн — Великобудищанська громада, Миргородська міська рада та Полтавська міська рада. 

У цих громадах роботи виконуватимуть на умовах співфінансування.

«Грантові кошти спрямують на облаштування шкільних укриттів та створення освітніх хабів. Також у громадах проведуть навчання з писання та впровадження проєктів із відбудови, роботи з донорами й залучення до цього процесу молоді», — ідеться у повідомленні.

Зазначається, бюджет на укриття до 100 кв. м становить до 2,2 млн грн. Кошторис на ремонт та облаштування укриття має включати послуги з поточного або капітального ремонту, придбання обладнання, меблів та техніки для створення в укритті освітнього центру.

Бюджет на укриття до 500 кв. м — до 3,8 млн грн. Кошторис має включати витрати на ремонт та реконструкцію укриття, а також на придбання техніки, меблів та обладнання для створення освітнього центру в укритті.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.