Директорка школи в Яковенкове намагалась впровадити російські норми освіти

Директор школи в селі Яковенкове, що на Харківщині, Гляненко Ольга Іванівна була визнана винною за фактом впровадження російських стандартів в місцевій школі.

Про це повідомляє Фонд Демократичні ініціативи.

Слідство встановило, що ця жінка наприкінці липня стала так званою «директоркою» школи у Яковенкове. 1 серпня 2022 року вона навіть уклала трудовий договір з так званим «керівником відділу освіти Балаклійського територіального управління Ізюмського району».

«З першого дня своїх обов‘язків Гляненко повідомила вчителям, батькам та учням про впровадження у навчальному закладі стандартів освіти рф. Разом з іншими працівниками місцевої школи встигла вилучити підручники з української мови та літератури, а також українську символіку»,  — ідеться у повідомленні.

В соц.мережі потрапив так званий «акт» від 18 серпня 2022 року за підписом Ольги Гляненко про вилучення з місцевої школи літератури. Ольгу Гляненко цим актом зробили головою комісії з вилучення українських книжок та символіки в школі Яковенкове.

Повідомляється, Ольга Гляненко повністю визнала провину та розкаялась в скоєному. Суд призначив їй покарання у виді позбавлення волі строком на 1,5 роки. Також вироком суду Гляненко позбавили права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування та у сфері освіти строком на 10 років.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.