Заклади освіти потребують понад 3 тисячі автобусів — Шкарлет

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет заявив, що 27 серпня уряд прийняв рішення щодо розширення закупівлі автобусів для закладів загальної середньої освіти.

Зокрема, ті, що мають учнів, які потребують підвезення, оскільки школи, в яких вони навчалися раніше, зруйновані або пошкоджені, або де навчаються понад 100 учнів, шкільні автобуси яких було знищено внаслідок збройної агресії рф або передані на державні потреби.

Про це повідомив Сергій Шкарлет, міністр освіти і науки України на власному Telegram-каналі.

«Доступність освіти є одним із ключових пріоритетів МОН. Саме тому команда Міністерства освіти і науки разом із органами місцевого самоврядування робить усе можливе, аби створити необхідні умови для безпечного і комфортного навчання. Питання підвозу дітей до місця навчання  є одним із важливих у цьому процесі», — йдеться у повідомленні.

Окрім цього повідомляється, що до повномасштабного військового вторгнення рф на територію України шкільний автопарк налічував 7027 автобусів, 500 одиниць з яких були знищені внаслідок обстрілів, а 1,6 тис. одиниць — передані для евакуації мирних жителів із зон активних бойових дій.

«Мінімальна потреба в автобусах на сьогодні — 3 тис. 133 одиниці», — зазначив Шкарлет.

Він заявив, що до розширеного списку ЗЗСО, яким будуть надані автобуси увійшли ті, шкільні автобуси яких було знищено або передано на державні потреби.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.