У селі Слобода американець допоміг побудувати сучасний будинок культури

Днями у селі Слобода на Чернігівщині відкрили новий будинок культури. Допоміг благодійник Делл Лой Хансен, який кілька років опікується цим селом і його жителями.

Детальніше про новий заклад розповідає видання Час Чернігівський.

Село Слобода — одне із найбільш зруйнованих на Чернігівщині. Будинок культури з нуля у Слободі побудували лише за три місяці. Американському благодійнику він обійшовся у чималу суму. Також оновили територію навколо будинку та придбали меблі та техніку.

«Будинок культури був зруйнований і його оглядали. На відбудову треба великі кошти і відновленню не підлягає, нам казали. Звернулися до нього (благодійника - ред.), бо треба простір, щоб займалися діти. Пішов нам на зустріч», — розповіла Світлана Карпенко, староста Слобідського старостинського округу.

В будинку є актова зала, гарний спортзал, дитяча кімната, де діти займаються, є кінозал, де дивляться фільми, відпочивають. Є кімната-бібліотека, але там столи є для ноутбків, де старші люди займаються комп’ютерної грамотності, навчатися самого елементарного — передати показники ліільників, просто прийти.

Водночас американський благодійник допоміг десяткам жителів з відновленням житла і навіть щомісяця виплачує багатьом родинам гроші.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.