Архітектори створили віртуальний конструктор відбудови сільських будинків

Balbek Bureau створили онлайн-конструктор RE:Ukraine Villages для відбудови автентичних сільських будинків.

Про це повідомляється на головному сайті проєкту Balbek Bureau.

«Одне із завдань RE:Ukraine Villages — зберегти сформований органічний образ українських сіл та не дати стерти його типовою забудовою», — йдеться в повідомленні.

Конструктор дозволяє створити готову інструкцію з відбудови свого житла разом із PDF-файлом, планами, кресленнями і технічним описом, переліком матеріалів для оздоблення.

«Ми прагнули показати багатогранність української сільської архітектури й виняткову органічність її розвитку. Вигляд сучасного українського села був сформований тисячами рішень, особистих та колективних. За кожним декоративним елементом стоїть смак людини, яка будувала та планувала своє житло. Наші зусилля не будуть марними, якщо волонтерський проєкт RE:Ukraine Villages спростить процес відбудови чи ремонту хоч одного сільського будинку, – це буде наш внесок у збереження душі та самобутності сіл», — кажуть в команді Balbek Bureau.

Спочатку потрібно вибрати географічне розташування будинку, потім — обрати метраж і планування, вид покрівлі, веранди чи вікон, а також колір і матеріали, з яких варто звести будівлю.

Зазначається, що загалом є понад 200 мільйонів варіантів будинків, зокрема 12 планувальних рішень, близько 70 унікальних компонентів, а також набір оздоблень і кольорів, притаманних регіону.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.