Європа виділила 5 мільйонів євро на відновлення української культури

Міністерство культури та інформаційної політики оголосило конкурс програми «Креативна Європа» щодо грантової підтримки українських митців та відновлення культурного сектору. Грошовий фонд гранту — 5 мільйонів євро.

Про це інформує МКІП на офіційному Telegram-каналі. 

«Європейська комісія створила грантову програму для українських митців, культурних організацій та інституцій на суму 5 мільйонів євро. Конкурс є частиною програми «Креативна Європа» на 2023 рік. Його мета — підготувати післявоєнне відновлення українського культурного сектору, а також допомогти українським митцям і культурним організаціям у створенні та демонстрації своїх проектів в Україні та країнах-учасницях Креативної Європи», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що грантовий фонд буде розділений на три частини.

«2 мільйони євро виділять на підтримку українських митців і культурних організацій для створення і демонстрації мистецьких проектів. Переможці цього напряму повинні фінансувати велику кількість малих проектів за допомогою каскадних грантів», — повідомили в МКІП.

Водночас 2 мільйони євро отримають культурні діячі з України, вимушено переміщені через військову агресію росії. І також переможці цього напряму повинні фінансувати велику кількість малих проектів за допомогою каскадних грантів.

І ще 1 мільйон євро піде на підготовку до післявоєнного відновлення українських культурних секторів і навчання українських фахівців, котрі спеціалізуються на збереженні культурної спадщини.

У МКІП зауважили, що для фінансування в межах програми відберуть три проекти. Дедлайн подання заявок — 29 листопада 2022 року.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.