Новий закон про індустріальні парки стимулюватиме розвиток промисловості у громадах

На засіданні Верховної ради 7 вересня 2021 року, схвалено законопроект щодо індустріальних парків, яким передбачається впровадження низки стимулів для залучення інвестицій в розвиток промисловості громад України.

Усього проект підтримали 290 нардепів.

Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад  Іван Лукеря на своїй сторінці в Facebook.

Перш за все, для громад — це нове дихання, робочі місця та можливість на повну розкрити економічний потенціал. 

«Законопроектом визначаються об’єкти, що можуть розміщуватися у складі індустріального парку. Так, на такій території можна буде займатися переробною промисловістю, переробкою відходів (крім захоронення), науково-технічною діяльністю та у сфері інформації/телекомунікацій»,  — йдеться у повідомленні.

Законопректом заборонено на території парків виготовляти підакцизну продукцію (крім автомобілів та інших транспортних засобів), займатися гральним бізнесом.

«Керуючим компаніям та ініціаторам створення парку передбачають часткові компенсації витрат на підключення та приєднання до електромереж, відсоткових платежів за кредитами (залежно від частки експорту продукції власного виробництва у загальному доході від діяльності), а також низка податкових та митних пільг », — зазначив міністр.

Документ також передбачає створення уповноваженого держоргану, що реалізуватиме політику уряду щодо роботи індустріальних парків. Його уряд повинен створити до 1 січня 2025 року.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.