Місцеві органи влади тепер мають оприлюднювати кошториси будівництва

Рада ухвалила за в цілому проект № 11057, який спрямований на забезпечення максимальної відкритості та прозорості інформації про використання публічних фінансів на закупівлю послуг з поточного ремонту тощо.

Документом встановлено, що невід'ємними додатками до договору про закупівлю послуг з поточного ремонту тощо, є документи, що містять інформацію про ціни на матеріальні ресурси.

Про це інформує Ligazakon

Зокрема, законопроєкт пропонує визначити інформацію про будівельні матеріали, яка обов’язково має міститись у таких документах, а саме: найменування, характеристики, одиниця виміру, відпускна ціна, кількість, вартість транспортування та заготівельно-складські витрати.

«Такі документи мають додаватись до договору про закупівлю незалежно від виду договірної ціни, а також у випадку використання укрупнених показників вартості роботи (твердої договірної ціни за укрупненими показниками вартості), зокрема, у випадку виконання робіт з будівництва автомобільних доріг чи надання послуг з ремонту автомобільних доріг», — ідеться у  пояснювальній записці.

Вказані зміни дозволять забезпечити дотримання принципу відкритості публічної інформації, який передбачено національним законодавством та міжнародними стандартами, зокрема, стандартами забезпечення прозорості і підзвітності використання публічних коштів, закріплених в Конвенції Ради Європи про доступ до офіційних документів, що ратифікована Україною у 2020 році. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.