Російські окупанти знищили вщент село Стельмахівка

Жителі села Стельмахівка, що на Луганщині, півроку жили в російській окупації. Зараз від села залишися самі руїни — люди виїхали.

Як повідомляється, відступаючи під час контрнаступу ЗСУ, росіяни руйнували все підряд. Стельмахівцям довелось евакуюватися. Половина жителів виїхала в бік окупованої росіянами частини Луганщини.

Про це стало відомо від Свої.City.

До повномасштабного вторгнення в Стельмахівці мешкало близько 500 людей. 

«До війни жили добре: будувалися, розвивалися, модернізували школу — вона трішки не дожила до свого сторіччя. Ворог повністю розбив її. Раніше наше селище процвітало, так можна сказати. Робочі місця у людей були — фермерські господарства давали роботу», — розповів колишній голова селищної ради Стельмахівки Михайло Гречаний.

Деяка кількість окупантів ходила по будинкам. Домівки, що були зачинені, взламували й забирали всі цінні речі, в тому числі й побутову техніку, інструменти тощо. Ексголова сільради каже, що окупанти погрожували його брату, змушуючи вступити до лав поліції «ЛНР».

«Наш населений пункт знаходиться якраз на межі Харківської області і при контрнаступі Збройні сили вигнали ворога. Ми опинились приблизно на лінії бойового зіткнення. Ми були з батьками й дітьми, часто ховались від обстрілів в погребі. Для дітей така ситуація була вкрай небезпечна», — каже Михайло Гречаний.

Колишній староста розповів, перший ворожий снаряд прилетів десь 4 жовтня, коли ЗСУ були вже поруч. Російські війська тоді відійшли на лівий берег річки Жеребець, а правий залишили. Вкопані ворожі танки стояли з лівого берега в Стельмахівці. Почалися ще частіші й фатальніші ворожі обстріли.

Чоловік додав, населений пункт знаходиться якраз на межі Харківської області і при контрнаступі Збройні сили вигнали ворога. Село опинились приблизно на лінії бойового зіткнення. 

Населені пункти, що знаходилися в “сірій зоні”, в тому числі й село Стельмахівка, зруйновані практично повністю.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.