У селі Шестовиця планують збудувати завод на місці захоронення хворої худоби

У селі Шестовиця на Чернігівщині повним ходом тривають підготовчі роботи до будівництва промислового об'єкту. Такий факт обурив місцеве населення, оскільки вважають, що дозвільних документів на роботи ніхто не надавав, так як на цій території знаходилось небезпечне захоронення хворої худоби, що загнула від сибирської виразки.

Про це повідомляє видання СтопКор.

«Минулого року неподалік Шестовиці стартувала підготовка до зведення чогось схожого на великий промисловий обʼєкт. Водночас, виявилося, що ділянка має суто сільськогосподарське призначення. А члени громади виступають проти появи будь-яких заводів поблизу, оскільки стурбовані станом довкілля», — пише видання. 

Жителька села Людмила Круглова розповідає, там були бетонні труби, що воду відводили, так вони їх порушили. Були силосні ями. Вони все це загорнули, розрівняли кучу. Потім повирубували дерева, лісопосадки, які були навколо фуражного двору і навколо ферми. А те, що непотріб, вони скинули з кручі.

За словами місцевих та згідно з низкою підтверджувальних документів, поблизу майбутньої забудови розташовані худобомогильники — місця захоронення корів, померлих від сибірської виразки. За законодавством, у подібних випадках будь-які будівельні роботи у радіусі кілометра мають підпадати під сувору заборону. 

Як стверджує жителька села Людмила, будівельники почали переміщувати великі маси ґрунту, бульдозером порушили асфальтовану дорогу, якою селяни традиційно їздили у найближче місто. Там була дорога сполучення, асфальтована дорога. Крім того, ймовірно, не маючи дозволів, підключились до електромережі і почали виробляти конструкції для паркану.

Попередньо відомо, власники майбутнього підприємства сплатили 600-700 тис. грн податку, що дозволило «підтягнути» деякі проблеми з бюджетом. Виходить, завод ще не побудований, але вже сплачує податок.

Як пише видання, вже після обурення мешканців села влада, схоже, стала на бік підприємства, провівши погоджувальну комісію, де весь склад голосує «за» надання дозволу на розроблення детального плану територій. Таким чином, справа рухається до зміни цільового призначення ділянки, незважаючи на заперечення громади.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.