В Україні можуть знову заборонити продавати бензин та дизельне паливо екологічного стандарту

Бензин та дизельне паливо Євро-3 та Євро-4 планують перестати продавати в Україні, оскільки ситуація на паливному ринку стабільна. Усі потреби держави, ЗСУ та інших споживачів у бензині та ДП задовольняються у повному обсязі.

Про це ідеться у Проекті постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив».

У березні 2022 року Кабмін дозволив продавати в Україні автомобільне паливо екологічного стандарту Євро-3 та Євро-4. 

«Це було зроблено для того, щоб стабілізувати ціни та запобігти дефіциту бензину й дизельного палива, що намітився на той час через повномасштабне вторгнення в нашу країну російських окупаційних військ. Це був один із заходів, вжитих урядом для стабілізації паливного роздрібного ринку», — ідеться у пояснювальній записці.

Спочатку вдалося стабілізувати ціни на бензин та дизельне паливо, а в червні 2022 року припинився їхній дефіцит. Реалізація акта сприятиме забезпеченню ринку якісними автомобільними бензинами, дизельним паливом та запобігатиме реалізації на внутрішньому ринку неякісних нафтопродуктів.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.