На Чернігівщині кілька громад створили спільне комунальне підприємство

П’ять прикордонних громад Чернігівщини об’єднаються в перше в області «міжгромадне» комунальне підприємство «Північний шлях». Ідеться про громади: Сновська, Семенівська, Городнянська, Корюківська та Новгород-Сіверська.

Об’єднуються громади з метою забезпечення соціально-економічного розвитку громад, а також задля підвищення якості надання послуг населенню.

Про це стало відомо від ЧеЛайн.

П’ять громад, які об’єднуються, різні з позиції економіки, населення та різноманітних внутрішньополітичних ситуацій. Утім, нас об’єднує характерна особливість — кордон із так званою росією. Відповідно, це комунальне підприємство має на меті об’єднувати зусилля в боротьбі з тими викликами, які нам «дарує» наш сусід.

«Я не буду прибіднятися, але скажу, що в нас мало не найскладніша ситуація в цих п’яти громадах: щоденні обстріли, відтік економічно активного населення, відповідно, втрачається можливість для цивільного ПДФО, величезні відстані, відсутність нормальних доріг. Це все питання, які, об’єднавши зусилля, вибравши пріоритети, можна разом вирішувати»,  — прокоментував Корюківський міський голова Ратан Ахметов.

Серед основних функцій заплановані насамперед, концентрація важкої техніки, яка потрібна переважно для відновлення, розбирання завалів, наведення тимчасових мостів тощо. 

В перспективі заплановано, що на базі КП буде створено певний матеріальний резерв. До прикладу, нещодавно був обстріл Семенівки і там колосальний ресурс був переданий на те, щоб люди швидко «підлатали» свої домівки, аби вони не затікали від опадів і так далі.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.