Сільський голова нажився на мільйон гривень на ремонті школи

Голові сільської ради, що у Ніжинському районі, повідомили про підозру у привласненні понад мільйона гривень під час ремонту школи. 

Про це повідомляє поліція Чернігівської області.

Слідство встановило, що у 2021 році посадовець уклав договір з фірмою-підрядником щодо капітального ремонту школи, а саме: утеплення фасадів, цоколю та перекриття горища.

Частину ремонтних робіт не було виконано, а частину робіт виконано в менших обсягах. Крім того, ціни на деякі матеріали та роботи були завищеними.

«Не зважаючи на це, голова сільради перерахував бюджетні кошти у сумі понад 6,4 мільйона гривень фірмі-підряднику. Хоча дійсна загальна вартість фактично виконаних робіт становить 5,4 мільйона гривень», — повідомили в поліції.

Надалі, щоб надати законності своїм протиправним діям, чиновник затвердив підписом та скріпив печаткою сільської ради акт заміни обсягів робіт в межах договірної ціни (без збільшення вартості), яким зменшено кількісні показники обсягів робіт та збільшено поточні ціни на матеріали.

Чоловіку загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскація майна.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.