Стало відомо, хто з влади відповідає за обстеження зруйнованого житла росіянами

Законом №2923-IX для виконавчих органів сільських, селищних, міських, районних у місті (у разі їх створення) рад, військових адміністрацій населених пунктів або військово-цивільних адміністрацій населених пунктів (у разі створення) вводяться нові зобов’язання.

В термін до 22 травня 2023 року ОМС мають утворити та забезпечити функціонування (у т. ч. матеріально-технічне забезпечення) Комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна, як консультативно-дорадчого органу.

Про це повідомляє Децентралізація.

Також до нових обов'язків ОМС входять:

  • Забезпечити збір відомостей про пошкоджене та знищене майно внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією рф проти України.
  • Вносити до Реєстру пошкодженого та знищеного майна відомості про пошкоджене та знищене майно, у т. ч. копій актів комісійного обстеження об’єктів, пошкоджених внаслідок збройної агресії РФ проти України, складених до набрання чинності цим Законом.
  • Забезпечити обстеження пошкодженого та знищеного майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією рф проти України.
  • Протягом 5 календарних днів з дня прийняття Комісією рішення про надання/відмову у наданні компенсації за знищений об’єкт нерухомого майна затвердити його своїм рішенням.
  • Протягом 5 робочих днів з дня прийняття рішення завантажити копію рішення про надання/відмову у наданні компенсації за знищений об’єкт нерухомого майна до Реєстру пошкодженого та знищеного майна.

Рішення, дії, бездіяльність державних органів, органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб, інших суб’єктів надання публічних послуг, пов’язаних з виконанням цього Закону, можуть бути оскаржені до суду.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.