На Сумщині селянин зі старого пластику виготовляє бензин

Житель села Кам’янка на Сумщині Віталій Куколь налагодив на території свого домоволодіння виробництво бензину з пластику. Для цього змайстрував спеціальний апарат.

Для переробки більше використовує пластмасу зі старих холодильників, господарської техніки, телевізорів, електроінструментів, передає Суспільне.

«Із кілограма пластмаси виходить 200 грамів бензину, 150 керосину, 300 грамів солярки і ще 350 грамів віск, вазелін і парафінова суміш, ви уявляєте? З одного-єдиного кілограма», — розповідає про своє виробництво Віталій Куколь.

Як розповів Віталій, треба розігріти пластмасу на спеціальній плиті. Коли воно нагрівається до 400 градусів, іде процес дегідратації. Розщеплюється пластмаса на пари бензину, керосину, солярки, воску, вазеліну й парафіну. І плюс 5 відсотків від ваги — це газ: ізопропан, ізобутан і водень. Всі гази такі горючі, що тільки тримайся: машину можна заправити. Ну два вихлопи, щоб помощнєє

Після нагріву до потрібної температури, пари з пластику по трубі попадають в резервуар.

«Солярка, керосин і тому подібне — вони перші охолоджуються тут, парафін і тому подібне.. А бензин іде далі по цьому апаратику. Це дідусевий самогонний апарат: він вигнав десь приблизно з пів моря самогону через нього і потім випив. Він аби дізнався, що внучок неп’ющий зробив з його апаратом, я не знаю.. на тому світі, мабуть, мене матюкає.. І ось звідси вже йде бензин», — ділиться чоловік.

На питання, звідки з’явилась ідея виготовляти бензин із пластику, Віталій відповідає, що в нього є техніка, на якій він їздить. А він сам безробітний, грошей на бензин немає..Рятують підробітки, щоб прогодувати сім'.. Але виривати із сімейного бюджету ще й на бензин не має бажання.

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.