Знавці поділились способом підгодівлі бджіл восени

Для приготування класичного цукрового сиропу беруть цукор та воду. А ось для інвертованого цукрового сиропу потрібно взяти цукор, воду та мед. Замість води часто дають молочну сироватку. 

Про це пише видання Вікна.

Для підживлення необхідно суворо дотримуватись пропорцій. Звичайно, вони можуть бути різні (все залежить від мети та періоду).

Наприклад, бджіл можна підгодовувати сиропом у пропорції 1 до 1, тобто 1 кг цукру на 1 л води, у період, коли в природі немає медоносів та необхідно створити ілюзію.

Якщо підгодовувати бджіл на зиму, то пропорції сиропу підживлення бджіл змінюються 2 до 1, тобто 2 кг цукру на 1 л води.

Деякі бджолярі змінюють пропорції сиропу підживлення бджіл 3 до 2, тобто 3 кг цукру на 2 л води.

Часто бджіл підгодовують медом. Це роблять за допомогою різних годівниць, банок або вічок стільників. Для підживлення медом беруть незапечатаний мед, що залишився у вуликах. Ось які існують для цього способи:

  • Відкритий. Коли торішні рамки розвішують недалеко пасіки, попередньо намочивши мед, щоб бджоли його зібрали.
  • Ощадливий. У цьому методі стільники з медом розташовуються за дошкою

Осіння підгодівля бджіл повинна виконуватися правильно. Вона потрібна, щоб комахи були підготовлені до зимового періоду. Щоб перезимувати було простіше, мед відкачують з вуликів не весь. Це стосується незасахареного нектару.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.