Пенсіонер з Харківщини вижив під обстрілами рідного села

Житель села Черкаські Тишки, що на Харківщині, залишився в окупації, бо не захотів кидати свою корову.

Під час окупації Юрій та його дружина забрали ще трьох телят – сусіди виїхали та попросили доглянути їх.

Про це пише Суспільне.

Черкаські Тишки — велике село за кілька кілометрів на північний схід від Харкова. До війни тут мешкали 1660 осіб.

Село було окуповане у перший день повномасштабного вторгнення. 75-річний Юрій Купрін та його дружина вирішили не їхати з дому. Вони не змогли покинути свою корову Любаву. 

Одного разу Юрія прийняли за навідника, але йому вдалося переконати окупантів, що він простий пенсіонер і до навідників не має стосунку.

Через два з половиною місяці ЗСУ звільнили Черкаські Тишки. Артилерія РФ почала обстрілювати село, Юрію та його дружині доводилося постійно сидіти в підвалі. 

«Особливо сильний обстріл був 23 серпня. Сидячі у підвалі, подумав, що снаряд зніс будинок. Вийшовши на поверхню, я побачив, що будинок уцілів, але спалахнула пасіка. Пожежу вдалося вчасно загасити, вулики були врятовані», — розповів пенсіонер.

До повномасштабного вторгнення на паркані вдома та машині Юрія були українські прапори. На всі Тишки прапори були лише у двох місцях — у Юрія та на будівлі сільради. Державну символіку довелося сховати. Після визволення села Юрій повернув свої прапори на місце. Нині Юрій із дружиною саджають картоплю. Пенсіонер мріє про одне — щоб на Кремлі стояв тризуб.

Читайте також: 

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.