Агрофірма на Волині може зникнути через мобілізацію власника

Фермер Віктор Кузнєцов із села Бобли, що в Турійській громаді Ковельського району, не знає, що буде завтра з його господарством, із полями, чи буде кому зібрати майбутній урожай, пише Ковель media.

У його агрофірми — понад 200 га, серед яких є взяті в оренду паї.

«Ми сьогодні з вами говоримо, а завтра — хто знає, де я буду. Повістка в нас у фермерів на руках. Нас двоє фермерів на село. Велике село Бобли, два фермери на село й обидва з повістками. А що буде з господарством? Усе заберуть, бо все — під кредитами. Ми повинні в першу чергу бронюватися. Я за 2023 рік сплатив більш як 300 тисяч податків», — – розповідає Віктор Кузнєцов.

Віктор Кузнєцов переконаний, що такі одноосібники, як він, не потрібні великим агрохолдингам, за якими стоять іноземні інвестиції. Ще більше селянин дивується, який може бути ринок землі в умовах воєнного стану. Господар ділиться: з початком повномасштабної війни умови праці для фермерів-одноосібників стали ще важчими.

«До війни нормально все було: і кредити давалися, і продукція була в ціні. До війни за тонну пшениці я купляв 1,1 т селітри, а зараз щоб купити тонну селітри, треба продати 5 т пшениці. Оце порівняйте, як ми зараз виживаємо», — наголошує фермер.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.