Пенсіонерка з Буковини у 90 років досі порає худобу

Жителька села Шепіт з Буковини Євдокія Маковій у свої 90 років досі доглядає худобу. Має город, корову, індиків, курей та овець. Завдяки продуктам, які дає ця худоба, жінка харчується натуральною їжею.

Про це стало відомо з сюжету Суспільного.

«Це мої вівці — ті шо дають бринзу. Їх у мене 10 голів. Молоді ягнята які підростають, забираю їх на суп та м'ясо. В магазині майже нічого не купую, все своє натуральне», — розповіла жінка.

Попри проблеми зі здоров'ям  Євдокія продовжує утримувати 20 курей, індиків, корову та овець.

З магазину господиня купує тільки олію, цукор та іноді хліб. Решту продуктів вона отримує завдяки господарству. З власного молока жінка готує бринзу, годує теля та може іноді роздати сусідам. За один раз її корова дає 3-4 літри молока.

«Гуслянку, сметану, банош, масло  — все роблю з нього»,  — каже Євдокія.

Біля будинку Євдокія ще доглядає городину. Вирощує овочі та зберігає вдома, тому теж за овочами до магазину не ходить. Каже, в магазині картопля потравлена, а вона вирощує натуральну, бо землю удобрює гнієм з-під корови.

В будинку Євдокії можна побачити власні вишиванки та ковдри з вовни власних овець — пряжу робить теж сама. У Євдокії Маковій 7 дітей, 12 онуків, 10 правнуків та один праправнук — йому 5 років. Сама Євдокія родом з Румунії.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.