Покращити врожайність томатів допоможе обрізка листя

В Червні кущі помідорів починають активно нарощувати зелену масу. Однак, щоб отримати рясний врожай та багато здорової зав'язі, треба поступово видаляти нижнє листя до першої плодоносної гілки.

За раз можна обривати не більше чотирьох листочків, оскільки така процедура завдасть стрес для рослини, пише Zemliak.com.

«Коли формуються плоди на другий китиці, видаляють листя до неї. І так далі. При цьому потрібно намагатися не пошкодити шкірку  рослини. Продовжують, поки на верхівці куща не залишиться близько чотирьох листків», — кажуть городники.

Городники зауважили, коли листя томатів близько до землі, то пів час опадів воно починає гнити, тим самим поширюючи фітофтороз по рослині. І тоді боротися з гниллю стає складніше.

Також не треба видаляти листя, якщо рослина ще нато слабка, зелень накопичує корисні елементи, що потім допомагає зміцнюватися стовбуру. 

Паралельно не варто забувати про контроль пасинків. Це пагони, що виростають з карману листя та заважають нарощувати розмір плодів, а то і взагалі зав'язі можуть не з'явитися.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.