Опалі яблука варто використовувати для добрива на городі

Коли вродило багато яблук, якась частина їх виявиться зіпсованою чи не придатною для переробки. Однак, викидати на смітник їх не варто поспішати — падалиця яблук згодиться добриво для городу.

З падалиці виходить хороше рідке підживлення, яке можна полити на грядки і поліпшити ґрунт, пише Zemliak.com.

«Щоб її зробити, необхідно набрати підлогу відра яблук або іншої ємності, а все інше місце залити водою. Тепер потрібно, щоб це все перебродило (близько 10-14 днів). Після цього прибираємо яблука і місце залити водою. Далі в цю рідину потрібно додати 10 крапель йоду (на кожні 10 л по 10 крапель). Все підживлення готове», — кажуть садівники.

Щоб покращити ґрунт, просто поливають грядку отриманим розчином, для цього слід розвести з розрахунку 1 л на 10 літ води.

Також восени, коли починається підготовка до нового сезону, яблука необхідно внести у ґрунт. Перед тим, як яблука внести в грядки, їх потрібно порізати на чверті. Класти їх у ґрунт слід на глибину багнета лопати. Разом із яблуками вносять золу.

А ще можна дозрілий опад насипати в теплицю з помідорами — вони почнуть швидше зріти. Яблука виділяють газ етилен, який стимулює помідори до дозрівання.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.