Ветеран запустив виробництво дронів у Глибоцькій громаді

У Глибоцькій територіальній громаді, що на Буковині, ветеран Ілля Лопуляк заснував майстерню з виробництва дронів.

Команда волонтерів складається з трьох людей. Наразі їм вдалося зібрати вже три дрони для воїнів на фронт. Надалі у планах — збирати до двадцяти дронів на місяць.

Про це інформує Молодий буковинець.

Колишній військовослужбовець Ілля Лопуляк налагодив виробництво дронів у громаді, започаткувавши акцію: «Зроби глибоцький дрон — передай військовим на фронт».

Нині Ілля Лопуляк займає посаду керівника у справах Глибоцької селищної ради. Він волонтерить з 2014 року. З початку повномасштабного вторгнення Ілля долучився до Збройних сил України та понад рік воював на найгарячіших напрямках фронту в складі 80 десантно-штурмової бригади.

«Наразі ми завершуємо працювати з четвертим дроном, який незабаром поїде до хлопців. Наше виробництво працює чітко за погодженою зі спеціалістами характеристикою. Ми збираємо дрони так, щоб хлопцям на фронті не треба було їх переробляти, щоб дрон відразу виконував свої бойові завданн», — розповів волонтер.

У майбутньому до виробництва волонтери планують залучити також школярів Глибоцької громади.

Деякі запчастини для дронів волонтери купують за кордоном, але більшу частину виробляють самостійно завдяки 3D-принтеру. На виробництво одного дрона йде один день. У вільний від роботи час волонтери приходять до майстерні й збирають літальні апарати. Дрон з акумулятором обходиться в 17 тисяч гривень. Ілля каже, що нині дрони потрібні на фронті, адже вони рятують життя наших захисників і захисниць.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.