Фахівчиня з сільської ради виготовляє крафтові солодощі з овочей

Спеціалістка Близнюківської селищної ради, що на Харківщині, Олена Шаріпова заснувала власне підприємство — мануфактуру смаколиків «Трипівень».

Найпопулярніше з її виробів — варення з червоного перцю: воно солодке, але з гірчинкою, трошки полум’яне, розповідає ШоТам.

Ідея зародилася після повномасштабного вторгнення росії, коли жінка повезла дітей до родичів на Волинь у безпечне місце. У першу чергу це були пошуки місцевої ідентичності, чогось такого, що б людей приваблювало і запамʼятовувалося. Як у Львові є кава, у Близнюках — варення з перців. 

Усі інгредієнти місцеві, близнюківські: помідори, перці, часничок, мед, духмяні трави. Ну от хіба прованські трави в рецептах не звідси. 

«Почалися мої чаклування на кухні. Рецепт від куми, ідеї з інтернету, власні кулінарні фантазії, і в результаті з’явилася мануфактура ковбойських солодощів «Трипівень», — ділиться Олена.

Крафтовому виробництву лише кілька місяців. Готують тут у вільний час. Про прибуток поки не говорять: можуть продати одну баночку на тиждень, а можуть три за день. Тож іще навіть у нуль не вийшли після придбання сушарки для помідорів. Втім, цей маленький бізнес уже має благодійну складову: частину коштів від продажів Олена віддає односельцям, які плетуть сітки для військових. 

Чоловік Олени Рустам майже 10 років як боронить Україну від російських загарбників.

(с) Тетяна Кунденко, Zemliak.com, 2024

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.