Магдалинівська громада вирощує овочі для своїх потреб на комунальних полях

У Магдалинівській громаді Дніпропетровської області самостійно вирощують овочі для потреб лікарні та закладів освіти. На 15 га комунальної землі вирощують і кабачки, і капусту, й моркву, помідори, огірки, горох.

Про це розповіла Олена Тертишна, керівниця Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» в Дніпропетровській області, пише Укрінформ.

Як пояснив голова селищної громади Володимир Дробітько, за підтримки U-LEAD була створена і прийнята муніципальна програма з продовольчої безпеки «Сади перемоги», під яку рада виділила землю.

«Важливо розуміти, що це не підприємство — у «Садах» усе робиться волонтерськими зусиллями його працівників виконавчого комітету. І переселенці, й працівники радо виходять на ці поля», — додає Олена Тертишна. 

Голова громади залучив сільгоспвиробників на території громади. Вони дають йому трактори, обробляють муніципальні поля, готують їх до посіву, сіють. А вже прополку роблять працівники бюджетних закладів. 

У Магдалинівці уже другий рік поспіль готують продовольчі запаси. Всі бюджетні установи забезпечують продовольством — лікувальні заклади, дитячі садочки тощо.

Військовим без вихідних постачають продукцію, бо школи громади зорієнтовані на те, що консервують, закручують, а потім щотижня все це передається Збройним Силам у ті частини, які подавали заявки.

«У громаді був запит на соціальне підприємництво. Волонтерство добре поставлено в громаді, й ми їх теж запросили на навчання: як можна згуртувати волонтерів, щоб вони не самодіяльно займались, а щоб влада бачила їх і підтримувала. Дробітьку сподобалась ідея впровадження соціального підприємництва. Ми до них спрямували громадську організацію «Дивна Україна». І вони зараз спільно працюють, — розповіла керівниця Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» в Дніпропетровській області.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.