Крафтовики із Запоріжжя готують сухі супи для ЗСУ

Жительки Запоріжжя Ганна Дондик та Наталія Єфименко впродовж трьох років виготовляють 42 види пастили та фріпси з фруктів, а також хлібці та чіпси з овочів. 

Але через повномасштабне вторгнення росії жіночий бізнес змушений був змінити свій основний продукт. Так, пастилу та фріпси замінили сухі супи для ЗСУ, повідомляє проект USAID «Економічна підтримка Східної України».

Потрібно було переорієнтовувати виробництво на щось інше. Зараз їхня фішка — супи для ЗСУ.

Щодня у своєму цеху вони експериментували з новими смаками. Так за певний час створили власні рецепти дев’яти супів: з рисом, грибами, сочевицею, шпинатом, гречаний, із м’ясом, а також борщу. Їх не треба варити: просто залити гарячою водою, але є і такі, які треба готувати 15 хвилин.

«Замовлення пастили впали до нуля, потрібен був новий продукт, тож ми взялися експериментувати. Ми побачили, що у військових на передовій немає можливості готувати, але їм потрібна була гаряча їжа, яку можна швидко зробити у польових умовах. Так вирішили готувати сухі супи та борщ», — каже співзасновниця ТМ Arty.ua Ганна Дондик.

Жінки напрацювали 42 види пастили з різних фруктів, але з початком війни, вони і самі то розуміли, її перестали купувати, бо це — смаколик, а не продукт першої необхідності. 

Обладнання для цього підходило: раніше на ньому сушили фрукти, зараз — овочі. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.