21 грудня Досвід

Тростянецька громада перемогла у національному конкурсі

Тростянецька громада, що на Сумщині, стала одним з переможців всеукраїнського конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2021 році. Цього року кращими були визнані 28 практик.

Про це повідомляє Децентралізація.

У вівторок 21 грудня 2021 року у Києві нагородили фіналістів конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2021 році. 

Тростянецька громада отримала диплом ІІ ступеня за практику «Згуртованість громади — успішна формула протистояння пандемії COVID-19». Цьогорічний конкурс є десятим, у кожному з них Тростянецька міська рада брала участь і вже отримала 12 перемогу за впровадження успішних практик. 

«Сьогодні в Україні роль місцевих влад посилюється, територіальні громади доводять свою спроможність і стають драйверами розвитку усієї держави. Це показник успішності децентралізації. Тому маємо підкріплювати і розвивати успіхи громад», — зазначив олексій Чернишов, Міністр розвитку громад і територій.

Зазначається, серед громад флагманами за кількістю відзнак є Івано-Франківська та Тростянецька (Сумська обл.) міські ради — кожна з них отримала по 12 відзнак.

Читайте також: