Німеччина виділила 20 млн євро для гранту на бізнес в трьох областях

Українці у трьох областях можуть отримати гранти на перезапуск та підтримку бізнесу в розмірі від 7 000 до 20 000 євро. Загалом на підтримку спрямовано 20 мільйонів євро. 

Проєкт реалізується за фінансування Німецького банку розвитку (KfW) від імені Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ), 

Про це повідомили у Міністерстві економіки. 

Допомога передбачена для:

  • Сумська
  • Чернігівська
  • Київська області.

При цьому розраховувати на неї можуть не всі. Лише:

  • внутрішньо переміщені особи (ВПО)
  • українці, що повернулися додому
  • приймаючі громади.

«Прикордонні регіони, які були частково окуповані, які постійно зазнають ракетних обстрілів ворога, потребують особливої уваги з боку держави. Ми маємо низку урядових програм з підтримки й стимулювання розвитку бізнесу в цих регіонах, надання допомоги мешканцям та внутрішнім переселенцям у працевлаштуванні, перенавчанні та підвищенні свого професійного рівня, щоб вони могли стати більш конкурентними на ринку праці, мали можливість забезпечувати себе й родину», — йдеться у повідомленні.

При цьому наголошується, проєкт отримав назву «Життєздатність+». Також у межах проєкту передбачено надання підтримки ВПО та українцям, які повернулись додому, молоді, жінкам та іншим членам громад трьох областей у навчанні задля підвищення професійного рівня та збільшення їхніх шансів на працевлаштування. Так, 500 осіб отримають ваучери на суму до 1 000 євро на освітні/професійні курси підвищення кваліфікації.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.