Фермерка з села Малашівці отримала грант з бюджету громади

Підприємниця з села Малашівці, що на Хмельниччині, Людмила Нагребельна одна з двох в області, що тримає у господарстві свиней породи угорська мангалиця. На розвиток свинарства жінка отримала грант з бюджету Хмельницької громади, повідомляє Суспільне.

«Грантові гроші — це 100 тисяч гривень з бюджету Хмельницької громади, які жінка виграла на битві стартапів на розвиток свинарства. За грантові гроші купили корми для ходоби, які з'їдають тонну зерна за місяць, станки для опоросу, генератор», — йдеться у повідомленні.

В господарстві Людмили та її чоловіка свині більше незвичних для Хмельниччини порід: в’єтнамські, кармал, мангалиця, дюрок, макстер та мішані: ландрас і п’єтрен. 

«Я за дві ночі написала той бізнес-план. Слово за слово, одне щось забула, і тут вже оголошують результати: п'яте місце — Нагребельна Людмила. Я, чесно кажучи, не повірила», — розповіла підприємниця.

У планах подружжя — купити три приміщення напівзруйнованої колгоспної ферми, щоб там розводити худобу: свиней, кіз, телят. Поки, каже, грошей бракує, та згодом сподівається на прибутки від тваринництва.

На битву стартапів цього разу з бюджету громади виділили мільйон гривень на п'ять призових місць, одне з яких посіла Людмила Нагребельна.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.