На Вінниччині підприємець побудував тепличний комплекс з вирощування полуниці

Житель міста Ладижин Дмитро Гринь у свої 25 років став засновником тепличного комплексу Trueberry. Зараз у Дмитра є 4 000 кущів полуниці різних сортів — усі вони з Італії. Серед них і ранні, і ремонтантні — такі, що дають плоди двічі на рік.

За грантові гроші від БФ «МХП — Громаді» Дмитро побудував ще дві теплиці, загалом доглядає вже сім теплиць розповідає ШоТам.

Спочатку Дмитро робив усе власними силами і за власні кошти — перші дві теплиці у 2022 році ставити допомагав тато. Тоді висадили 1200 саджанців. 

Будучи студентом, Дмитро освоював різні професії, однак найбільше йому до душі стала справа агронома — проходив практику у Німеччині, саме тоді познайомився з бізнесом на полуниці.

«Бюджет був доволі обмежений, а хотілося досягати більшого. Подумав, що варто звернутися до міськради. Там мені грошей на полуничний бізнес не дали, але розповіли про інші шляхи — так я потрапив до Благодійного фонду «МХП — Громаді», — розповів Дмитро.

На 81 000 гривень від фонду Дмитро спорудив ще 2 теплиці для пахучої полуниці. Та на цьому зупинятися не збирається — попереду ще багато можливостей, головне шукати їх. 

Раніше Zemliak.com повідомляв, в Україні стартував новий грантовий сезон конкурсу бізнес-ідей «Роби своє» від Благодійного фонду «МХП-Громаді». Цьогоріч сумарний бюджет грантів становить 10 млн грн. Організатори планують підтримати до 80 підприємців у 13 областях.

Переможці на додаток до гранту в 100 тис. грн отримають можливість долучитися до навчальної програми, в межах якої заплановані курси від провідних фахівців з маркетингу, бізнес-планування, бухгалтерського обліку тощо. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.