В селі Липини вирощують майже тисячу перепелів

Підприємиця з села Липини, що на Волині, Ірина Бандура  — власниця перепелиної ферми. Жінка 10 років вирощує перепілок. Станом на листопад у господарстві Ірини Бандури — шість кліток. Місткість кожної 800 одиниць поголів'я. 

Нещодавно вона виграла грант на суму орієнтовно 300 тисяч гривень на розвиток агробізнесу на закупівлю обладнання для зберігання м’яса, розповідає Суспільне.

Частину перепелиної продукції фермерка безплатно передає Волинському госпіталю ветеранів війни.

«Максимальна продуктивність нашої перепелятні може становити 4 тисячі 800 особин. Зараз нарощую виробництво, перепелятник наповнений на 50%»,   розповідає фермерка.

З усіх порід, які пробували розводити, каже Ірина, вирішили залишити дві: англійську білу і техасець. Перепілок не купують, а вирощують із власного інкубаційного яйця, каже фермерка. Самі роблять і корм для них. Після того як перемогла у другому гранті у сусідньому приміщенні виготовляють кормову суміш.

Нещодавно Ірина Бандура перемогла в ще одній освітньо-грантовій програмі та отримала від міжнародних донорів 300 тисяч грантових грошей на підтримку жінок-фермерок в Україні. На отримані 300 тисяч гривень, за умовами проєкту, вона закупить та встановить обладнання для зберігання м’яса. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.