У 2024 році Уряд збільшить вдвічі фінансування грантів для бізнесу

Кабінет Міністрів вдвічі збільшить фінансування програми мікрогрантів для розвитку бізнесу. Наступного року планується видати грантів на 3,5 млрд грн.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

«Ми бачимо, що програма є дуже затребуваною серед українців, тому наступного року плануємо збільшити її фінансування вдвічі та закладаємо на це 3,5 млрд грн, що дозволить видати 14 тис.грантів», — розповіла заступниця міністра економіки Тетяна Бережна.

Вона зазначила, що станом на початок серпня отримувачі грантів сплатили вже понад 400 млн грн податків до бюджету. Тобто чверть інвестованих державою коштів у розвиток малого бізнесу підприємці вже повернули у вигляді сплачених податків.

Додається, від початку дії грантової програми «Власна справа», яка працює вже 15 місяців, 8 000 українців стали переможцями і отримали від держави кошти на старт або розвиток бізнесу на 1,6 млрд грн. 

При цьому ці підприємці вже створили 18,5 тисяч робочих місць. До того ж вони не лише працюють, створюють робочі місця, а ще й сплачують податки. Станом на початок серпня отримувачі грантів сплатили вже понад 400 млн грн податків до бюджету.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.