Малина в Україні різко подешевшала

В Україні падають ціни на малину. Виробники цієї ягоди кажуть, якщо цінова ситуація на ринку не зміниться, то їм доведеться знищувати малинові плантації.

Про це повідомляє видання Today.ua.

«Наше господарство вирощуємо малину на 30 га. З цієї площі щороку маємо близько 300 тонн ягід. Упродовж п'яти років ми успішно експортували свою малину до Польщі. Проте цьогоріч польські фермери підняли бунт проти української малини. За собівартістю вона значно дешевша за польську, і українські постачальники добряче збили полякам ціну», — розповів Андрій Кінаш, власник фермерського господарства зі Львівщини «ЕлітФрукт».

Повідомляється, собівартість кг польської ягоди становить приблизно 7,44 злотих (66.37 грн). Однак у липні цього року польський ринок масово заполонила дешева українська малина. Через це польські виробники були змушені збити ціни на свою ягоду до 4,5-5 злотих (40,15-44,60 грн). Через це в Польщі спалахнули «малинові бунти». І тепер для українських виробників закриють не лише польський ринок, але й польський транзит для цієї ягоди.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.