Стара морква в Україні вдвічі зросла в ціні

На ринку України зберігається тенденція зростання цін на торішню моркву, причому сьогодні ця продукція вже коштує значно дорожче, ніж за аналогічний період минулого року.

Варто зазначити, що на сьогоднішній день ціна на моркву в Україні вже в середньому в 2,5 рази вища, ніж за аналогічний період минулого року. 

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit. 

За інформацією проекту, зараз запаси моркви в українських господарствах фактично вичерпані, тоді як попит на цю продукцію залишається дуже високим. У ситуації, що склалася, ті фермери, які ще мають певні обсяги моркви, отримали можливість і надалі підвищувати відпускні ціни.

«Так, лише з початку поточного тижня ціна на моркву врожаю 2022 року зросла у середньому на 10%. Сьогодні українські господарства готові відвантажувати моркву не дешевше за 36-43 грн/кг ($0,98-1,18/кг)», — повідомили експерти.

При цьому більшість учасників ринку не виключають подальшого подорожчання в даному сегменті. Свою думку вони аргументують фактичною відсутністю вільних обсягів моркви в українських господарствах. При цьому компенсувати дефіцит пропозиції даного коренеплоду за рахунок імпортної продукції трейдерам навряд чи вдасться, оскільки запаси минулорічної моркви в основних країнах-постачальниках також практично вичерпані.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.