Цукрозавод у Глобиному звинувачують у забрудненні земель

У Глобиному на Полтавщині на виробництві цукрового заводу стався витік відходів. Фахівці визначають, чи причетний ,безпосередньо завод до забруднення земель.

Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Філіп Пронін.

«Сморід і витік відходів від виробництва цукрового заводу у Глобиному. Завдяки соціальним мережам нам стало відомо про численні скарги людей. Ситуація серйозна та потребує уваги», — зазначив він.

За дорученням Полтавської обласної військової адміністрації 18 грудня Державна екологічна інспекція виїхала на місце для з’ясування обставин ситуації. Фахівці виявили кагатні поля цукрового заводу, де розміщені купи бурякових відходів.

«Також є ознаки забруднення ґрунту та розливи рідини жовтуватого кольору з неприємним запахом. Усе це поруч із городами місцевих мешканців. Інспектори викликали правоохоронців і подали заяву про порушення природоохоронного законодавства. Відкрито кримінальне провадження», — додав начальник Полтавської обласної військової адміністрації.

За його словами, триває зʼясування, чи має підприємство дозвільні документи на господарську діяльність. Фахівці візьмуть проби ґрунтів на перевірку, аби підтвердити чи спростувати факт забруднення земель. Згодом оцінять збитки. На комісії з питань комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Кременчуцького району вирішили створити робочу групу разом із представниками Глобинської міськради. Як тільки дозволить погода, вони повинні в найкоротші терміни прибрати відходи.

«Найближчими днями ситуацію вивчать на профільній комісії Полтавської обласної військової адміністрації. Тримаємо на контролі це питання», — підсумував Філіп Пронін.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.