Форум «Розвиток громад в умовах війни» від ​Всеукраїнської асоціації громад

Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Всеукраїнська асоціація громад» за підтримки Програми USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО) у межах проєкту «Програма підтримки продовольчої безпеки «Згуртовані громади» проводить у Києві форум «РОЗВИТОК ГРОМАД В УМОВАХ ВІЙНИ».

Мета заходу — сформувати законодавчий порядок денний розвитку сільських територій в умовах воєнного стану, а також сприяти зміцненню згуртованості громад задля пришвидшення економічного зростання громад та посилення участі місцевого самоврядування у відбудові України.

Учасники заходу: голови громад, представники Мінінфраструктури, Мінагрополітики, Мінфіну, Міндовкілля, депутати Верховної Ради України, експерти та консультанти.

Серед спікерів:

  • Олександр КОРНІЄНКО, перший заступник голови Верховної Ради України
  • Олена ШУЛЯК, голова Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування
  • Олексій КУЛЕБА, віцепрем'єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад та територій України
  • Віталій КОВАЛЬ, міністр аграрної політики та продовольства України
  • Олена КРАМАРЕНКО, перший заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України,
  • Віталій БЕЗГІН, народний депутат Верховної Ради України, член Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування
  • Андрій ЗАЇКА, заступник директора Програми USAID АГРО
  • Володимир КУЧМА, голова ВАГ, Кіптівський сільський голова Чернігівської області

Модератор заходу: виконавчий директор ВАГ Іван СЛОБОДЯНИК.

Дата і час проведення: 17 жовтня, 09:00-14:00.

Місце проведення: У межах безпеки адреса буде надіслана зареєстрованим представникам ЗМІ за день до заходу.

РЕЄСТРАЦІЯ для представників ЗМІ за посиланням

За додатковою інформацією звертайтесь:

Інна Вишебаба, +38 098 386 57 58,
Email: teslenko2102@gmail.com.

Також у межах заходу відбудеться презентація циклу ікон «Софійський деісис» на ящиках з-під озброєнь, присвяченого загиблим під час російської агресії українським військовим. Автори: Софія Атлантова, Олександр Клименко. 

Довідково: Проєкт “Згуртовані громади” – це допомога, спрямована на підтримку стійкості та життєздатності громад в умовах війни через своєчасну логістику товарів першої необхідності, а також ресурсів для агровиробництва.

 ***

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) – це програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл. Мета програми: прискорення економічного розвитку сільських громад України, які потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі.

 ***

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) є провідним агентством розвитку уряду США. USAID співпрацює з Україною з 1992 року, підтримуючи Україну в зміцненні стійкості проти російської агресії та просуванні її демократичного і економічного розвитку. Наразі є 42 програми USAID у відповідь до нагальних потреб і цілей довгострокового розвитку України як незалежної, суверенної, демократичної та процвітаючої країни. З початку повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року, USAID надав 24,9 мільярда доларів загальної допомоги Україні, з яких 2,8 млрд доларів гуманітарної допомоги та понад 2,3 млрд доларів допомоги для розвитку.

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.