Працівники українських ОМС можуть пройти стажування в польських ґмінах

Фонд міжнародної солідарності оголошує про початок прийому заявок на участь в цьогорічній Програмі стажування «Добре самоврядування».

7-тижневе стажування в польських ґмінах передбачене для працівників українських органів місцевого самоврядування з населенням у громадах до 50 тис. жителів.

Заявки від кандидатів приймаються в електронній формі до 13 квітня 2023 року включно (до 23.59 години). Ця форма доступна за посиланням.

Перш ніж її заповнювати уважно ознайомтеся з умовами участі, критеріями відбору та затвердженим Положенням про Програму стажування за цим посиланням.

З отриманих заявок будуть відібрані особи для участі в індивідуальній співбесіді, яка відбудеться до кінця квітня. За результатами співбесід буде обрано 35 осіб, які обов’язково мають взяти участь в підготовчих заходах. Після іспиту і тестів в кінці червня отримають пропозиції стажування 25 кандидатів.

Стажування в Польщі розпочнеться 21 серпня 2023 року.

Кожне стажування охоплюватиме теми антикорупційного законодавства і прозорості влади; добрі практики спілкування з громадянами; структури управління, державних закупівель та освоєння коштів ЄС. Також передбачена індивідуальна програма, пов’язана з інтересами та завданням учасників стажування. Стажисти працюватимуть з менторами над проєктами, які можна буде реалізувати в майбутньому в українських органах місцевого самоврядування.

Метою Програми стажування є посилення функціонування українських органів місцевого самоврядування, як ключових суб’єктів розбудови незалежності держави та суспільства, а також важливих учасників у процесах відбудови України та підготовки до вступу до ЄС.

Проєкт співфінансується в рамках Польської співпраці з розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польщі.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.