Покращення регуляторного середовища у секторі аквакультури: субгрант для реалізації проекту

 

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) запрошує подавати заявки на одержання субгранту для реалізації субгрантового проекту “Покращення регуляторного середовища у секторі аквакультури”.

Договори субгранту укладатимуться і виконуватимуться відповідно до правил USAID та Уряду США, що регулюють субгранти за угодами про співпрацю, та внутрішніх процедур управління субгрантами проекту AГРО.

МЕТА: Проект АГРО зацікавлений у наданні субгранту українським недержавним некомерційним організаціям, громадським організаціям, бізнес-асоціаціям для продовження та розширення діяльності з удосконалення регуляторного середовища для розвитку та ведення бізнесу у секторі аквакультури, який є одним з цільових ланцюгів доданої вартості Проекту АГРО.

Головною метою діяльності субгрантової програми буде розробка нових проектів регуляторних актів, а також експертне супроводження процесу прийняття вже розроблених проектів регуляторних актів, які спрямовані на вдосконалення регуляторного середовища у секторі аквакультури та подолання негативних наслідків військових дій, економічної кризи, що виникли в результаті військового вторгнення рф, для представників мікро, малих та середніх підприємств (ММСП).

Проект AГРО планує надати до 8,000,000 грн. за допомогою одного субгранту. Передбачається, що остаточна сума залежатиме від діяльності в рамках договору субгранту та остаточних переговорів і може бути меншою або більшою

Очікується, що термін дії будь-якого договору субгранту за цим запитом не перевищуватиме 1 (один) рік

Очікувана дата початку надання субгрантів за цим запитом  – 10 травня 2023 року.

Тип договору субгранту буде визначений у процесі переговорів.

Діяльність у рамках цієї субгрантової програми сприятиме створенню умов для розвитку ефективного, конкурентного бізнес-середовища у секторі аквакультури в Україні, збільшенню виробництва аквапродукції, посиленню інвестиційної привабливості цього сектору, зменшенню грошових та часових витрат бізнесу на проходження офіційних процедур, а також збереженню навколишнього та природного середовища.

Конкретні заходи можуть включати, але не обмежуються:  

  1. Аналіз чинного законодавства у секторі аквакультури, аналіз вже розроблених проектів регуляторних актів, які знаходяться на розгляді відповідних регуляторних органів (до них зокрема повинні відноситись розроблені за допомогою проекту АГРО законопроекти № 7616 і 8119, проект Закону України «Про внесення змін до розділу IV Митного тарифу України щодо оптимізації ставок ввізного мита на корми та кормові добавки для цілей аквакультури») та підготовка відповідних аналітичних матеріалів на підставі такого аналізу. 
  2. Підготовка проектів регуляторних актів, супроводжуючих до них документів (аналітичні записки, обґрунтування, висновки і т.і.). 
  3. Підготовка аналізу регуляторного впливу та потенційного впливу на розвиток малого підприємництва вже розроблених проектів регуляторних актів. 
  4. Експертне супроводження процесу прийняття проектів регуляторних актів (участь в експертному обговоренні, підготовка висновків, доопрацювання вже розроблених документів з урахуванням коментарів та пропозицій громадськості та регуляторних органів). 
  5. Організація та проведення публічних дискусій та обговорень розроблених проектів регуляторних актів з громадськістю та регуляторними органами (формати можливі як в онлайн режимі, так і оффлайн, із забезпеченням необхідних заходів безпеки). 
  6. Підготовка звітів, історій успіху з описом впливу роботи за субгрантовою програмою на підвищення обізнаності ММСП і підвищення ефективності їх роботи у секторі аквакультури через створене сприятливе регуляторне середовище.  

 Завантажити повний опис технічного завдання

Діяльність у рамках субгранту повинна сприяти та забезпечити досягнення таких результатів:

Кількість розроблених та удосконалених за підтримки Уряду США законів та інших нормативно-правових актів, пов’язаних із розвитком сільського господарства та сільським розвитком …

Заявки на отримання субгранту, які продемонструють найбільш значний вплив на ММСП, отримають вищу оцінку під час процесу відбору. Тому вкрай важливо, щоб заявники включали числові цілі під час визначення очікуваних результатів у своїх заявках.

Заявки (включаючи бюджет та супровідну документацію) слід подавати в електронному форматі на нижчезазначену адресу електронної пошти з посиланням на ЗПЗ № 51. Заявки повинні бути подані не пізніше 18:00 за місцевим часом 10 квітня 2023 рокуЗаявки, надіслані пізніше встановленого часу, або такі, що не відповідають вимогам, будуть розглядатися лише на розсуд проекту АГРО.

EMAIL: agro.subawards@chemonics.com

Усі питання щодо цього ЗПЗ просимо надсилати на ім’я Аделії Курези, менеджера відділу субгрантів і контрактів на електронну адресу agro.subawards@chemonics.com з посиланням на   ЗПЗ-51 не пізніше 18:00 за місцевим часом 4 квітня 2023 року

Проект АГРО проведе передзаявочний он-лайн семінар 30 березня 2023 р. з 10:00 до 12:00 години за київським часом. Цей семінар дозволить прийнятним і зацікавленим заявникам задати питання стосовно ЗПЗ і отримати вказівки щодо порядку заповнення аплікаційної форми. Зацікавлені заявники, які відповідають наведеним у Розділі III критеріям прийнятності та бажають взяти участь у цьому семінарі, повинні підтвердити свою участь, надіславши ім’я учасника, назву організації, електронну адресу учасника та його номер телефону до 29 березня 2023 р. на адресу agro.subawards@chemonics.com з посиланням на ЗПЗ № 51

Підтверджуючи свою участь, будь ласка, повідомте, якщо учасник має які-небудь особливі потреби для доступу до проведення семінару. Витрати, пов’язані з участю у семінарі, не відшкодовуватимуться.

Завантажити ДОДАТОК A. ФОРМА ЗАЯВКИ НА ОДЕРЖАННЯ СУБГРАНТУ

Завантажити ДОДАТОК B. ФОРМА БЮДЖЕТУ СУБГРАНТУ

Завантажити ДОДАТОК С. ФОРМА C AGRO Applicant Self-Assessment Form

Завантажити ДОДАТОК D. СЕРТИФІКАЦІЯ ТА ІНШІ ФАЙЛИ

Завантажити ДОДАТОК F. UEI and SAM Registration Guidance

 Довідково:

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (проект АГРО) – це 7-річний проект (2019-2026), який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку та реалізується компанією «Кімонікс Інтернешнл».

Метою Проекту АГРО є прискорення економічного розвитку сільських громад України, які потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі, що сприятиме розвитку більш продуктивних, сучасних і прибуткових мікро-, малих та середніх сільськогосподарських підприємств (ММСП), які успішно інтегруватимуться в конкурентні українські та міжнародні ринки.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.