08 жовтня Земля

На Чернігівщині виник конфлікт між землевласником та орендарем

Мешканець села Берестовець із Чернігівщини Іван Радченко планує розірвати ділові стосунки із місцевою агрофірмою «Дружба-Нова» (Кернел) через те, що його не задовольняють умови співпраці з цим орендарем його земельної ділянки сільгосппризначення.   

Про це Zemliak.com описує детальніше у матеріалі «Орендар проти агрохолдингу. Як звичаний пайовик намагається відстояти свої права в стосунках із Кернел» 

«У 2013 році батько отримав у спадок земельний пай. Одразу вирішив здати його в оренду на 10 років агрофірмі «Дружба Нова». За термінами цьогоріч договір мав би закінчитись, але агрофірма просто так не має бажання віддати землю», — розповіла Леся Радченко, донька землевласника й орендодавця.

Справа у тому, що під час передачі в оренду пайовик того ж часу не прослідкував про вчасну реєстрацію договору оренди. Вийшло так, що договір зареєстровано вже у наступному 2014 році.

«Нам пояснили, т.я. у 2013 році земельні роботи не проводилися, то договір відповідно зареєстрували у наступному 2014 році», — каже донька Леся.

За словами доньки пайовика, агрофірма відмовилася розрахуватися за користування землею за 2023-2024 роки. Щодо договору оренди жінка побоюється, що агрофірма просто так не поверне земельну ділянку з оренди.

«Ми б хотіли, щоб «Дружба-Нова» порядно вийшла із цієї ситуації, зробила перерахунок орендної плати, закрила свій борг та повернула батькові його землю», — каже Леся Радченко.

Потрібна реклама на сайті Zemliak.com?