28 серпня Відпочинок

На Вінниччині запрацює еко ферма з бізонами та оленями

Вінницька міська рада погодила створення в селі Малі Крушлинці еко ферми. На базі цієї ферми будуть вирощувати рогату худобу — вона розрахована орієнтовно на 300 голів різних видів оленів та 20 американських бізонів. 

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

«Реалізувавши цей проєкт, приєднані території, які мають чималий потенціал, для розвитку аграрної галузі та зеленого туризму, зможуть збільшити виробництво органічної продукції в нашій громаді, а заразом — створити нові робочі місця для місцевих жителів», — кажуть в міській раді.

Втілити у життя цей проєкт планують протягом дії договору оренди землі та угоди про соціально-економічне партнерство.

«Це рішення стосується підтримки малого бізнесу на наших приєднаних територіях — в Малих Крушлинцях. Там буде працювати екоферма, де вирощуватимуть оленів та бізонів», — сказав Сергій Моргунов, Вінницький міський голова.

Отож, відповідно до рішення сесії місто надало в оренду підприємцю земельну ділянку площею в понад 19 га для ведення фермерського господарства. Серед додаткових умов здійснення соціально-економічного партнерства передбачене облаштування інфраструктури, використання «зелених» та енергоощадних технологій, а також створення нових робочих місць, зокрема для людей з інвалідністю та/або учасників бойових дій.

Зазначається, умовами соціально-економічного партнерства передбачене використання відновлювальних джерел енергії, виробництво сертифікованої екопродукції відповідно до законодавства, створення туристичної локації із можливістю реабілітації усіх категорій населення, в тому числі осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Читайте також: 

Як створити бізнес на консервації овочів та фруктів