Вчора Соціалка

В Сумах почали будувати модульне містечко для переселенців

У Сумах почали реалізацію проєкту з будивництва житла для переселенців. Це перший етап будівництва модульного містечка, вартістю 110 мільйонів гривень. Він передбачає закладення комунікацій під цілісний комплекс та зведення перших 2 двоповерхових будинків на 32 одно- та двоповерхових квартири з їх повним облаштуванням. 

Про це повідомляє Сумська ОВА.

Будівництво планується здійснити протягом 3 місяців. Тож вже невдовзі тут зможуть оселитися перші 100 осіб.

Загалом проєкт майбутнього містечка складається із 6 будинків для ВПО на 96 квартир та 2 будинків під адміністративні приміщення Сумської обласної організації Товариства Червоного Хреста України. Містечко буде облаштоване власним укриттям. Загальна вартість проєкту 385 мільйонів гривень. За позитивними прогнозами його планують звести протягом 1 року.

«Область і громада готові до старту, щоб якомога швидше створити комфортні умови для проживання родин, які потребують особливої підтримки. Ми закладаємо старт нового будівництва за підтримки інституцій Червоного Хреста», — зазначив начальник обласної військової адміністрації Володимир Артюх.

Початку будівництва передувала робота з боку обласної, міської військових адміністрацій щодо пошуку партнерів, вибору та узгодження місця розташування містечка. 

Ініціатива реалізується завдяки фінансовій підтримці Шведського Червоного Хреста, Шведського агентства з питань міжнародної співпраці та розвитку SIDA та Нідерландського Червоного Хреста.

Читайте також: 

Потрібна реклама на сайті Zemliak.com?