12 вересня Сад-город

Городникам нагадали про користь попелу восени

Після прибирання врожаю на городі восени важливо підживити грунт. Можна просто розсипати попіл по поверхні ґрунту. Кількість попелу залежить від типу ґрунту та вирощуваних культур. У середньому, на 1 кв. м ґрунту рекомендується вносити від 100 до 300 г попелу, пише Zemliak.com.

Попіл можна вносити на город у будь-яку пору року, але восени це особливо ефективно, за місяць до настання заморозків, коли ґрунту потребує додаткового живлення та відновлення.

«Не рекомендується сипати занадто багато, оскільки це може вплинути на рівновагу кальцію та солей в ґрунті», — кажуть знавці. 

Використовуйте попіл від деревини, соломи, листя чи паперу. У жодному випадку не використовуйте попіл від вугілля, нафти, гуми або пластику, оскільки він містить шкідливі речовини.

Користь використання попелу для городу:

  • Підвищення кислотності ґрунту: Попіл сприяє підвищенню кислотності ґрунту, що може покращити умови для росту рослин
  • Збагачення ґрунту: Попіл містить калій, фосфор, кальцій, магній, залізо та інші мікроелементи, які є необхідними для живлення рослин
  • Покращення структури ґрунту: Додавання попелу може зробити ґрунт більш пухким та сприяти кращому дренажу
  • Захист від хвороб та шкідників: Попіл також може допомогти захистити рослини від деяких хвороб і шкідників.

Попіл — це калійне добриво. Калій потрібен для транспортування речовин в рослині та формування плодів. Рослини найбільш потребують його навесні та восени. Крім цього, попіл може покращувати фізичні властивості важких глинистих ґрунтів

Читайте також: 

Як створити бізнес на консервації овочів та фруктів