09 вересня Сад-город

Для родючості грунту вносити добрива варто восени — поради

Коли зібрано врожай з городу, восени слід перекопати його та удобрити. Восени в ґрунт слід внести корисні речовини як мінеральні, органічні та бактеріальні добрива, пише Zemliak.com
Органічні підживлення, які можуть стати в пригоді городнику та садівникові восени: гній, пташиний послід, зола, компост, торф, тирса й сидеральні рослини.

«Найпоширеніше осіннє азотне добриво — аміачна селітра (нітрат амонію). Приблизно на третину складається з діючої речовини. Азот з неї добре засвоюється і діє на мерзлій землі. Завдяки цьому реалізується достатнє живлення рослин із легким перенесенням заморозків. Селітру необхідно рівномірно розподіляти по городу з подальшим боронуванням ґрунту», — кажуть знавці.

Друге за популярністю осіннє калійне добриво — сульфат калію-магнію (калімагнезія). Взагалі підживлення підходить і для весни, але восени, коли зібрано врожай, застосування зручніше.

Для підживлення підійдуть майже будь-які матеріали: джерела фосфору та калію, універсальні комплексні добрива для осіннього застосування (наприклад, нітрофоска та нітроамофоска), а також гній та компост. 

Добре покажуть себе сидерати, висаджені на початку осені. Коли їх стебла виростуть на висоту 10 см, потрібно буде скосити та перекопати без прибирання зеленої маси.

Читайте також: 

Як створити бізнес на консервації овочів та фруктів