07 серпня Сад-город

У серпні саме час запланувати пересаджування півонії — садівники

Півонія — одна з найменш вибагливих рослина у квітнику. Однак щоб кущ щороку радував рясним цвітом, його необхідно періодично оновлювати. Пересадку можна робити починаючи з середини серпня і до кінця вересня, пише Zemliak.com.

Тож, як зрозуміти, що півонія потребує пересадки? 

  • цвіт став не такий пишний
  • бутони повністю не розкриваються
  • загальний стан куща не так наповнений квітами. як минулого року

«Якщо півонія кілька років підряд росте на одному місці, то з часом її цвіт згасатиме через виснаженість. для цього садівники рекомендують оновлювати кущ, або взагалі пересаджувати», — пише Zemliak.com.

Для початку треба вибрати період з найменшою ймовірністю дощів — коріння півоній не терпить перезволоженого грунту, а тим більш, якщо воно пройшло санітарну обрізку і дуже чутливе. Тому полив після пересадки повинен бути контрольований — по необхідності,

«Перш за все обрізають сухе листя, і зрізають весь кущ на висоту 15-20 см від коріння. Навколо куща викопують кільце глибиною 15-20 см, відступивши від самого куща приблизно півметру. Рясно поливають і залишають рослину на добу у спокої — її коріння і земля навколо нього повинно просочитися вологою, щоб мінімізувати ймовірність пошкодити квітку при викопуванні», — кажуть садівники.

Підготовлений кущ обережно «розхитати», підкопуючи його вилами. Якщо треба просто пересадити рослину на нове місце — зразу ж перекладають півонію у підготовлену лунку і загортають коріння землею.

Важливо, заглиблювати півонію треба так, щоб бруньки знаходилися приблизно на 5 см нижче рівню землі. Щоб не помилитися, можна покласти поперек ями палицю чи держак — так можна бачити актуальний рівень.

Читайте також:

Як створити бізнес на консервації овочів та фруктів