04 серпня Сад-город

На Миколаївщині міль атакувала помідори

Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє, селі Благодарівка, Нечаянської сільської ради запровадили карантин через появу південноамериканської томатної молі.

«Шкідник Tuta absoluta Meyr є олігофагом, який живиться на пасльонових культурах, проте його основною кормовою культурою є томати на всіх стадіях їх росту — навіть у теплицях. Шкідник може плодитись до 12 поколінь за рік та призводити до 50-100% втрати врожаю», — ідеться у повідомленні.

Південноамериканська томатна міль — олігофаг, живиться на пасльонових культурах, однак основною кормовою культурою є томати. Гусениці  шкідника можуть харчуватися на всіх частинах рослин томатів і ушкоджувати рослини на всіх стадіях росту. Вони утворюють великі міни на листах, вигризають довгі ходи в стеблах і пагонах, зелених плодах, викликаючи значні втрати  врожаю, як у теплицях, так і у відкритому ґрунті. Ушкоджені плоди погано зберігаються, загнивають і втрачають товарну якість. Втрати врожаю можуть досягати 50-100%

Розпорядженням Миколаївської районної військової адміністрації №71-р від 26.07.2024 року затверджені фітосанітарні заходи з метою локалізації і ліквідації вогнищ даного карантинного організму.

Читайте також: 

Як створити бізнес на консервації овочів та фруктів