02 серпня Сад-город

У серпні підживити помідори можна золою — поради

Більшість городників надають перевагу натуральним добривам. Так і у серпні для помідорів рекомендують підготувати розчин із золи — це натуральне джерело калію, що так не обхідно помідорам у серпні.

Для підгодівлі помідорів в середньому використовується 1 стакан золи на 10 л води. Можна зробити такий настій: 5 склянок золи залити окропом і настоювати протягом доби. Отриманий настій розвести в пропорції 1: 5 і поливати під корінь: 2 л на кущ, пише Zemliak.com.

«Серпень — час активного дозрівання помідорів. Тут можна допомогти рослам калійними добривами або розчином золи. Калій бере участь в обміні речовин рослини, позитивно впливає на імунітет, прискорює дозрівання помідорів, збільшує кількість зав'язей, покращує смак плодів»,  — пише Zemliak.com.

В період дозрівання помідорів краще поливати не настільки рясно, але часто, особливо якщо стоїть спекотна погода. Намагатися не допускати пересихання грунту, яке чергується з надлишковим зволоженням, оскільки це може привести до розтріскування плодів.

Після поливу в теплиці залишають відкритими вікна і двері, щоб зменшити вологість повітря

Читайте також: 

Як створити бізнес на консервації овочів та фруктів