19 березня Сад-город

На Житомирщині громада забезпечить переселенців посівним матеріалом

Керівництво та жителі Любарської громади, що на Житомирщині, допоможуть переселенцям, котрі переїхали в їхню громаду, засадити навесні присадибні ділянки, повідомляє Суспільне.

За словами Жанни Кузьмишиної, заступниці Любарського селищного голови, з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну до Любарської громади переїхали близько 6000 тимчасових переселенців, які вирішили залишитися у громаді на час війни.

«Це ті, хто приїхав з регіонів, де зараз ідуть воєнні дії — є багато киян і людей зі східних областей. Чимало було тих, хто спочатку їхав транзитом. Але поступово ситуація трохи стабілізувалася. У нас зараз дуже мало житлових будинків, тому ми почали готувати приміщення дитсадків, аби прийняти людей», — каже Жанна Кузьмишина.

Також Жанна Кузьмишина говорить, що у громаді домовилися допомогти переселенцям засадити присадибні ділянки.

«Мова йде не лише про фактичну допомогу, а й про забезпечення посадковим матеріалом. До війни нам здавалося, що в нас мало патріотизму, що в нас не так вихована молодь, але, коли прийшла війна, то люди виступили єдиним фронтом і діляться всім, що мають», — каже заступниця Любарського селищного голови.

Зазначається, разом з сільськими старостатами була створена база житлових фондів. Нараховується близько 200 житлових будинків, куди можна було заселити людей. В першу чергу, були задіяні будинки зі зручностями — газифіковані, електрифіковані і з водопостачанням. Потім почали заселяти людей в уже не настільки комфортні будинки.

Читайте також: 

На Закарпатті 16 громад створять сміттєсортувальний завод

На Вінниччині селяни побудували соціальну овочеву теплицю

На Хмельниччині новим лікарям пропонують квартиру