27 серпня Інфраструктура

На Буковині селяни зібрали 400 тис грн на ремонт дороги

Жителів сіл Котелеве та Черленівка Чернівецької області зібрали понад 400 тисяч гривень на ямковий ремонт частини дороги на автошляху «Маршинці-Форосна-Довжок». За ці гроші підрядник відремонтував 10 км на ділянці, яка пролягає через одне із сіл, передає Суспільне.

Роботи провели за ініціативи місцевих жителів, бо дорога була у поганому стані. Збирати гроші на ремонт дороги почали на наприкінці липня. До збору долучилися понад дві сотні жителів сіл та місцеві підприємці. Давали на ремонт від кілька сотень гривень до сотні євро.

«Дорога була дуже поганою: там дірка за діркою, ямка за ямкою. Про збір повідомляли у магазині та групі Черленівського старостату. Долучалися, як могли», — каже жителька Черленівки Людмила.

Повідомляється, востаннє дорогу ремонтували у 2021 році — тоді це теж робили за гроші місцевих жителів. Староста села Котелеве Володимир Заліско каже, на дорозі знову почали з'являтися ями, тому, якби ремонт відтермінували до весни, дорога могла б сильніше зруйнуватися.

Водночас у селі Котелеве потрібно відремонтувати ще 800 метрів дороги. Для цього планують продовжити збір або звертатися за підтримкою до місцевого підприємства

Читайте також: 

Як створити бізнес на консервації овочів та фруктів