11 серпня Інфраструктура

Уряд наказав встановити сонячні станції на всіх адмінбудівлях громад

До кінця 2025 року на всіх громадських будівлях в громадах встановлять сонячні панелі із системами зберігання енергії. Йдеться в першу чергу про адмінбудівлі, лікарні та школи. 

Про це стало відомо з видання Ми Україна.

«Прийнято рішення про обов'язковість встановлення до кінця наступного року на всіх громадських будівлях, враховуючи міністерства, відомства, агентства, також обласні військові адміністрації мають забезпечити встановлення таких сонячних панелей з системами зберігання енергії. Все це ми робимо для того, щоб підвищити енергонезалежність як об'єктів критичної інфраструктури, так і загалом кожного українця», — зазначила Гринчук.

Повідомляється, доручено міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади, обласним та Київській міській державним адміністраціям забезпечити до 31 грудня 2025 року встановлення генеруючих установок, призначених для виробництва електроенергії з енергії сонячного випромінювання, та установок зберігання електроенергії для покриття споживання в громадських та адміністративних будівлях, закладах охорони здоров'я та закладах освіти тощо. 

Як створити бізнес на консервації овочів та фруктів