30 квітня Ферма

На Харківщині відбудували знищену молочну ферму

Ферма у селі Гусарівка Ізюмського району була пошкоджена обстрілами у 2022 році. За два роки в умовах війни ферму відбудували та збільшили. Додалась доїльна зала, передає Суспільне.

«На зараз маємо близько 600 голів рогатої худоби. У тому числі 100 голів дояться. Отримуємо близько 2 тонн молока, що самі і переробляємо»,  — розповів Анатолій Ісіченко, заступник директора підприємства «Гусарівське».

За його словами, отриманих грошей за молоко всерівно не вистачає на ферму: треба за світло заплатити, дизельне паливо заправляти, людям за роботу платити.

Нині на фермі розвивають ще один напрямок: розводять коней, овець, свиней, птицю та кіз, а з молока роблять сметану та йогурти.

Доходи також дозволили частково розмінувати поля. На господарстві зараз працевлаштовані 80 місцевих селян, та кажуть працівників всерівно не вистачає.

Довідково: місяць після вторгнення село за 15 км від Балаклії перебувало в окупації — у цей час росіяни не годували й не поїли худобу. На фермі з трьох тисяч лишилось 225 телят. На території ферми розміщували військову техніку. 

 
Читайте також: 

Молочний бізнес в умовах війни